Samepolitisk kontakt

Silje Nilsen

25 år. Opprinnelig fra Honningsvåg, og bor nå i Alta. Har tatt utdanning i Alta, og har en bachelor i sosialt arbeid. Til daglig jobber jeg på NAV. Jeg er tidligere leder for AUF i Finnmark. Jeg stiller til fylkestingsvalget og står på 4. plass på Arbeiderpartiets liste, i tillegg til å være 7. kandidat i Alta kommune.

Silje Nilsen

Dette vil Silje jobbe for

Vi ser at altfor mange sliter med å få lærlingplass etter to år på videregående. Det skal være trygt å velge yrkesfag, man skal ikke trenge å være redd for at man ikke får fullført utdanningen sin. Derfor vil vi innføre en lærlingplassgaranti slik at alle har rett og mulighet til å fullføre sin utdanning og vet at de har en lærlingplass å gå til i framtiden. 

Klimakrisa er vår tids største utfordring, da er det viktig at vi legger til rette for at alle skal kunne ta miljøvennlige valg i hverdagen. Et godt, effektivt og rimelig kollektivtilbud er noe som gagner alle, og i tillegg er et mer miljøvennlig valg. 

Som ungdom er bolyst viktig for meg. Det skal være attraktivt å flytte tilbake til distriktet etter endt utdanning. Bedre kvalitet i skolen, kulturtilbud og kollektivtilbud er viktig for å få unge til å etablere seg og ville stifte familie i distriktet. 

Funfact om Silje:

Jeg har i mange år vært aktiv i turnmiljøet i Finnmark. I dag er jeg trener for Alta Turnforening, sitter i styret i Finnmark Gymnastikk- og Turnkrets og er dommer i rytmisk gymnastikk.